FilmUP #3: Hoe zet je wetenschapsfilm in jouw klas (vo) in?

InScience, International Science filmfestival Nijmegen, en FilmHUB OOST organiseren op woensdag 11 november om 16:00 uur een online webinar: Hoe zet je wetenschapsfilm in jouw klas (vo) in? In deze inspirerende FilmUP staat de film 2040 centraal en vertellen verschillende professionals hoe je als docent in het voortgezet onderwijs deze film kunt bespreken met leerlingen.  De film sluit perfect aan bij veel verschillende vakken zoals economie, aardrijkskunde, techniek en maatschappijleer.

 
 
 

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Van speelfilms tot nieuwsitems, van vlogs tot Snapchats: we drukken ons uit en communiceren dagelijks via beeldverhalen. Daarom is leren over en met beeldtaal net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. FilmHUB OOST adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland en Overijssel die bezig zijn met film- en beeldeducatie. We verbinden en bemiddelen tussen het culturele veld en het onderwijs. Samen leren we leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten.

 • BeeldBekwaam in het Onderwijs
  Eye Film Museum
  03 nov. 09:00 – 17:00
  Eye Film Museum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam, Netherlands
  Beelden zijn niet meer weg te denken uit de klas, het brengt de lesstof voor veel jongeren tot leven en nog dichterbij. Leer in het seminar meer over kritisch naar beeld kijken en hoe je innoverend lesmateriaal kunt ontwikkelen.
 • Dag van de korte film (1)
  Picl
  21 dec. 2022 10:00 – 14:00 CET
  Picl
  Ieder jaar op 21 december, de kortste dag van het jaar, organiseert Go Short in samenwerking met EYE en het Nederlands Film Festival de Dag van de Korte Film. Het programma is dit jaar 2 weken online beschikbaar op Picl!