Wat kan FilmHUB OOST voor mij betekenen?

Het maakt niet uit of je in het onderwijs werkt of in het culturele veld, of je al veel of juist helemaal niets doet met film- en beeldeducatie: FilmHUB OOST bestaat voor iedereen. Met veel enthousiasme koppelen we leraren aan filmtheaters, geven we je handige tips of denken we met je mee over een nieuw project. Neem hier contact met ons op.

Waar staat hub voor?

Het woord ‘hub’ komt uit de Engelse taal en betekent middelpunt of knooppunt. Men spreekt over een hub in de context van een netwerk of infrastructuur. FilmHUB OOST vormt het knooppunt binnen het netwerk van aanbieders van film- en beeldeducatie en het onderwijs in Gelderland en Overijssel.

Hoe vind ik het aanbod in mijn stad/gemeente/regio?

Hier vind je een fijn overzicht van al het aanbod van film- en beeldeducatie in Overijssel en Gelderland.  Je kunt een specifieke gemeente aanklikken om het aanbod in die regio te zien. Zo kun je gemakkelijk kijken welke aanbieders bij jou in de buurt actief zijn.

Ik wil graag een langdurig project filmeducatie starten op een school.

Hoe kan ik dit financieren? 

We zijn druk bezig met het maken van een overzicht van allerlei financieringsmogelijkheden. Houd daarvoor onze website in de gaten. Voor nu zou je kunnen kijken op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zij stimuleren culturele initiatieven en scholen in het hele land. Op de website vind je een handig stappenplan voor het aanvragen van subsidie. Voorbeelden van projecten die met behulp van het Fonds voor Cultuurparticipatie worden uitgevoerd, zijn ‘Film in je vak’ op het Johannes Fontanus College in Barneveld, ‘De Filmacademie’ op het Montessori College in Nijmegen, 'De Filmfabriek' op het Freinetschool De Bothoven in Enschede, 'De Beeldbastards' op De Stedelijke Mavo en Het Erasmus in Enschede en 'MOVE T' op het Agnieten College in Zwartsluis. 

Film- en beeldeducatie blijft ontwikkelen.

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en nieuwtjes rondom film- en beeldeducatie kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Aanraders zijn ook de nieuwsbrieven van het Landelijk Netwerk Filmeducatie.

Hoe kan ik als vakdocent in contact komen met basisscholen?

In Gelderland kun je het beste contact opnemen met een coördinatiepunt cultuureducatie bij jou in de buurt. In Overijssel kun je het beste contact opnemen met de penvoerder van het traject Cultuureducatie met Kwaliteit bij jou in de buurt. Deze lokale cultuurbemiddelingspunten (CCE of CmK-punt) onderhouden het contact met scholen en helpen hen bij het selecteren van geschikt aanbod. Een overzicht van alle CCE’s in Gelderland vind je hier. Een overzicht van alle CmK-penvoerders vind je hier.

 

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag en ben je op zoek naar een snelle oplossing? Kijk of je vraag tussen onze Frequently Asked Questions staat. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ‘m via de chat, stuur een e-mail naar info@filmhuboost.nl of bel ons op 024 3818122. We helpen je graag!