Achter een enkel frame kunnen vele lagen aan betekenis liggen. 

Filmhub Oost adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland en Overijssel die bezig zijn met filmeducatie. We zijn verbinder, wegwijzer & aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. Samen leren we leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten. 

Filmhub Oost is een regionaal expertisecentrum op het gebied

van filmeducatie. De hub kent de behoeftes en wensen van de aanbieders van filmeducatie en het onderwijs in de regio, en kan de vertaalslag maken naar het landelijke netwerk.

Op provinciaal, regionaal en lokaal niveau werkt de hub aan deskundigheidsbevordering, kennisdeling en uitwisseling, afstemming van vraag en aanbod, onderzoek en kwaliteitsverbetering. Dit doet de hub voor en samen met de partners uit de regio.

 

Wie is

Filmhub Oost?

Annelot
Tijs

Projectleider 

Beleid & Strategie

Vrolijke wervelwind Annelot Tijs is de projectleider van FilmHUB OOST en een bekende voor velen. Al jaren zet zij zich op alle mogelijke manieren in ter bevordering van filmeducatie, met FilmHUB OOST als nieuwste project. Haar onuitputtelijke kennis over films en educatie, en haar ervaring als Hoofd Film en Hoofd Educatie bij LUX Nijmegen maken haar tot dé aangewezen persoon om Team FilmHUB OOST te leiden.

  • Annelot Tijs
Roel
Zwiers

Projectmedewerker 

Onderzoek & Mapping

Roel Zwiers is de koning van de data. Met zijn kennis en werkervaring zowel in de culturele sector als voor de klas in het primair onderwijs onderzoekt hij hoe hij de meest innovatieve scholen en de beste culturele aanbieders in de regio aan elkaar kan koppelen. Hij ziet waar mogelijkheden liggen en grijpt deze met beide handen aan.

  • Roel Zwiers
Geertje
van der pas

Projectcoördinator 

Onderwijs

& Deskundigheidsbevordering

Geertje van der Pas is onze troef uit het onderwijs. Met de kennis vanuit haar studie Onderwijskunde en haar jarenlange ervaring bij projecten als Schooltv en Leraar24 slaat zij als projectcoördinator een brug tussen onderwijs en film.

  • Geertje van der Pas
Emma
Bouman

Projectmedewerker Deskundigheidsbevordering

& Filmeducatie

Emma Bouman is een echte teamplayer. Met haar achtergrond in de kunsteducatie, enthousiasme voor filmeducatie en kennis over cultuureducatie in Overijssel. Haar ervaring met het educatieprogramma van De Beeldbastards en met het ontwikkelen en uitvoeren van de filmleerlijnen De Filmfabriek neemt zij ook nog mee. Daarnaast is zij gecertificeerd trainer voor interne cultuurcoördinator. 

  • Emma Bouman
Laura
Bertram

Projectmedewerker 

Didactiek & Cultuur

Jong talent Laura Bertram is een creatieveling pur sang. Met een achtergrond als docent en ervaring in de culturele wereld weet ze die twee werelden als geen ander te combineren. Al eerder heeft ze het educatieprogramma van ROBOT LOVE vanaf de grond opgebouwd en met hetzelfde enthousiasme gaat ze deze nieuwe uitdaging aan.

  • Laura Bertram
Chantal
de Hommel

Senior projectmedewerker

Marketing en Communicatie

Projectmedewerker

  • Annelot Tijs