• Roel

Aanbod filmeducatie in Oost Nederland op één plek

Gelderland heeft een buurman erbij op onze Infographic: Overijssel. We zijn bij FilmHUB OOST ontzettend blij dat we ons werkgebied hebben mogen uitbreiden, en hebben dan ook weer uitvoerig gezocht naar passend aanbod in de regio om toe te voegen aan de Infographic. Neem een kijkje!

WAT IS NIEUW?

De afgelopen tijd hebben we gezocht naar een vorm om op meerdere manieren te kunnen filteren in het aanbod en scholen in de regio. De Infographic start met een welkomstscherm waarin je kunt kiezen om via de kaart zelf te zoeken, of om een overzicht met het volledige aanbod te openen en daar te zoeken via filters. Wil je weten wat er allemaal te vinden is in jouw buurt, zoek dan via de kaart. Ben je op zoek naar iets specifieks, kijk kan op de lijst met aanbieders.


In het overzicht van aanbieders staat een aantal filters. Zo kun je gericht uitkomen bij een aanbieder die bij je past. We maken onderscheid in het aanbod op het gebied van ‘kijken’ en ‘maken’. Het hoofddoel van de aanbieder kan zijn om beter te leren kijken en/of te maken. Wil je bijvoorbeeld alleen met de kinderen naar de film en daarbij een kijkopdracht doen, dan kies je voor ‘kijken’.


Verder kan er gefilterd worden op onderwijstype. Sommige aanbieders hebben aanbod voor zowel primair onderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Anderen richten zich op een of twee van de onderwijstypen. Ben je leerkracht in het primair onderwijs, dan kun je dus meteen gericht zoeken. 

Goed om te weten is of de aanbieder alleen op locatie werkt of dat hij/zij ook inzetbaar is op school. Dit kan ook worden aangegeven bij de filter. Handig voor als je een uitje wilt plannen, of juist liever in de klas aan de slag wil gaan met film.

De verschillende aanbieders die zich richten op filmeducatie hebben we voor het gemak ook ingedeeld in zes categorieën. Zo kun je gemakkelijk kiezen waar en welk soort type aanbieder bij jou past. De categorieën zijn: Bedrijf (waaronder ook vakdocenten), Bibliotheek, Coördinatiepunt Cultuureducatie (CCE), Culturele instelling, Filmfestival, Filmtheater.


ZICHTBAARHEID & DIVERSITEIT

Inmiddels hebben we contactgegevens kunnen plaatsen bij zoveel mogelijk aanbieders. We verwijzen nu zowel naar de website van culturele aanbieders, en waar mogelijk, vermelden we ook wie hier verantwoordelijk is voor educatie. Zo kan er direct contact worden gelegd. 


De Infographic is in de eerste instantie gemaakt om inzichtelijk te maken welke aanbieders van filmeducatie in de regio gevestigd zijn. We hopen zo de zichtbaarheid van het aanbod filmeducatie te kunnen vergroten en de betrokkenheid van de verschillende aanbieders te stimuleren. Op deze manier willen wij meer inzicht krijgen in het werkveld en werken we niet alleen aan de kwantiteit van het aanbod, maar ook zien we mogelijkheden om met de Infographic de kwaliteit en diversiteit van het aanbod voor filmeducatie te verbeteren. MEER WETEN? VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Wil je meer weten over de Infographic of de genoemde aanbieders/scholen? Ken jij een tof project dat er nog niet in staat? Heb je verbeterpunten voor ons? Laat het ons weten via roel@filmhuboost.nl of 024-3818122.

#filmeducatie #netwerk