• Chantal

Filmleraar van het jaar wil jonge filmmakers helpen

Filmleraar van het jaar Bart Valkenier uit Zwolle gaat de komende maanden filmlestips met ons en dus ook jullie delen. En daar zijn we heel blij mee, want als Filmleraar van het jaar weet hij als geen ander hoe je film het beste in je klas kunt inzetten. Met zijn website www.2d3d.gratis deelt hij al vier jaar talloze tips en gratis software omdat zijn missie is dat programma's voor iedereen toegankelijk en makkelijk moeten zijn. Omdat die website nu uit zijn voegen is gebarsten, is Bart een crowdfundingsactie gestart.

BEVLOGEN FILMLERAAR

Als filmleraar van het jaar hoopt Bart genoeg geld op te halen om zijn website helemaal 2021-proof te maken. “Ik ben een bevlogen leraar met een missie (iedereen moet gratis software kunnen downloaden om films te maken), maar in mijn enthousiasme is de site inmiddels te vol geworden. Bezoekers verdwalen en ook de achterkant is chaos. Er moet een professional komen die de site gaat updaten en daarvoor heb ik 13.000 euro nodig.”

"Iedereen die films wil maken, moet gratis toegang tot goede software hebben"

De jury van de verkiezing van Filmleraar van het jaar noemt Bart koploper voor filmeducatie in de klas en roemt hem vanwege zijn prachtige website 2d3d.gratis. ”Ik krijg zoveel enthousiaste reacties van iedereen, maar hebben ze er ook geld voor over?” Dat is de vraag die Bart de komende vier weken zal bezighouden. Tot en met 5 december kan iedereen doneren. En dat kan al vanaf 10 euro. Wie meer geeft, ontvangt interessante en nuttige gadgets zoals de geheel vernieuwde 2d3d-poster of een Lessenserie film maken.


MEEHELPEN AAN MISSIE

“Ik vind het belangrijk dat iedereen die films wil maken, gratis toegang heeft tot softwareprogramma’s die je daarbij kunnen helpen. Dat is altijd mijn missie geweest en de afgelopen vier jaar heb ik hard aan mijn website gewerkt. De eerste twee jaar kreeg ik subsidie van het Lerarenfonds, maar de laatste twee jaar heb ik er eigen tijd in gestopt.” Op verzoek van zijn leerlingen maakte Bart heel veel filmpjes om de software uit te leggen. Hij toont hoe je een montageprogramma gebruikt en hoe je 3d animaties met behulp van een programma kunt maken.

Vanaf vandaag kan iedereen die filmeducatie en zijn missie om de belemmering van taal en geld om digitaal creatief aan de slag weg te nemen een warm hart toedraagt een bedrag storten. Het streefbedrag is 80 procent van de benodigde 13.000 euro. Wordt dat niet gehaald, dan krijgen donateurs hun geld terug.

MEER WETEN? VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Wil je meer weten over Bart, 2d3d.gratis of over de verkiezing Filmleraar van het jaar? Heb je vragen of verbeterpunten voor ons? Laat het ons weten via: info@filmhuboost.nl of 024-3818122.

#filmeducatie #netwerk #filmleraarvanhetjaar #online