• Stephanie

Drie vette videoclips uit 2020

Het NOS Jeugdjournaal vroeg haar kijkers te stemmen op de beste hits van 2020. Maar hoe zit het eigenlijk met de videoclips? Het analyseren van videoclips is een uitnodigende methode om een kritische kijkhouding bij leerlingen aan te wakkeren. Muziekvideo's lenen zich bij uitstek voor gesprekken over beeldvorming, maakbaarheid en representatie. Hieronder drie kijktips.


Snelle - Smoorverliefd

Smoorverliefd van Snelle haalde de top drie van de hits van het jaar. Niet alleen het liedje, maar ook de videoclip maakt indruk; het is een liefdesverhaal en tegelijkertijd onderdeel van een bewustwordingscampagne over ongelukken door telefoongebruik in het verkeer.


Selena Gomez - Rare

Deze videoclip vertelt weliswaar geen verhaal zoals die van Smoorverliefd, maar blijft toch boeien. Selena Gomez danst door een droomwereld vol betoverende kleuren en special effects. De video is een metaforische weergave van de boodschap van het nummer: "ik weet dat ik bijzonder ben," zingt Selena.


Racoon - De Echte Vent

De Echte Vent is weergegeven in animatiestijl. De simpele 2D tekeningen ondersteunen en versterken de songteksten van Racoon – of andersom. Maar hoe simpel is deze videoclip werkelijk? Wat komt er allemaal bij kijken om zo'n animatie te ontwikkelen?


Meer weten?

Heb je vragen of verbeterpunten voor ons? Hebben we een vette videoclip gemist, die zeker aan dit rijtje toegevoegd zou moeten worden? Laat het ons weten via info@filmhuboost.nl of 024-3818122.