• Laura

Leen gratis een leskist filmtechniek

Wil je met leerlingen aan de slag met het maken van een film, vlog of documentaire, maar ontbreekt het je aan de juiste middelen hiervoor? Wij stellen in deze pilotperiode vier leskisten beschikbaar voor onderwijsinstellingen, (freelance) filmdocenten, filmtheaters en andere aanbieders van filmeducatie in Overijssel en Gelderland.


Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag; bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas.


We raden scholen zeker aan om een filmexpert of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de klas in te halen. Benieuwd wie er bij jou in de buurt is? Je kunt hierover contact opnemen met ons of met jouw lokale cultuurbemiddelaar. Ook kun je onze digitale kaart raadplegen; hierop zijn alle filmtheaters, vakdocenten en speciale organisaties voor filmeducatie verzameld. Zij doen onder andere animatieworkshops en projecten om van je eindmusical een eindfilm te maken, maar ook trainingen voor leraren zelf.


Wat zit er in de leskist filmtechniek?

- 10 iPads inclusief houder en apps

- 10 microfoons

- 10 statieven

- 10 zoomlenzen en 10 wide angle lenzen

- 30 koptelefoons

- 10 audiosplitters 

- 1 HDMI kabel

- 1 Apple adapterstuk

- Een gebruikershandleiding


Optioneel:

- Green screen

- Lampenset (bestaande uit 3 lampen)AANVRAGEN

De sets zijn voor maximaal een maand te leen. Mocht je een set langer willen lenen, bijvoorbeeld voor een groot filmproject, dan kijken we graag met je naar de mogelijkheden.

We hebben een protocol opgesteld om het uitlenen goed te laten verlopen. Lees dit voordat je een set reserveert. Heb je vragen? Mail ze naar laura@filmhuboost.nl