• Laura

Een scholierenfilmfestival bij jou op school

Voor de zomer waren veel eindmusicals op het doek te zien. Veel scholen maakten er een heuse filmpremière van en soms werd die zelfs in het filmtheater gehouden. De reacties van leraren, kinderen en ouders waren enorm positief. Een echte rode loper en kinderen die chique aangekleed in de spotlights stonden, maakten het feest compleet. Ook bij andere schoolprojecten kan een scholierenfilmfestival een mooie afsluiter zijn. Maar hoe organiseer je nou zo’n filmfestival? En hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Filmhub Oost maakte een prachtige brochure met alle informatie en tips voor jouw school.


UITGEBREIDE HANDLEIDING

De brochure is een praktische en uitgebreide handleiding met tips en tricks van filmprofessionals en filmtheaterdirecteuren. Je kunt een filmfestival op school groots of klein kunt aanpakken. Je kunt een filmfestival organiseren waarbij je een filmvertoning organiseert van een bestaande film, die leerlingen uitkiezen.

"HET PLAATSELIJKE FILMTHEATER KAN JOU ONDERSTEUNEN"

Maar je kunt de leerlingen ook zelf filmpjes laten maken en deze filmpjes vertonen als voorprogramma bij een bestaande film. In de brochure staat uitgebreid beschreven welke stappen je moet nemen om een filmfestival te organiseren. Van kaartverkoop en reclame voor het festival tot aan techniek en locatie. Als leraar op de basisschool of middelbare school word je stap voor stap begeleid zodat je zelfstandig of met behulp van een plaatselijk filmtheater een professioneel filmfestival kunt neerzetten.

Niet alleen de organisatie komt uitgebreid aan bod, er is ook een hoofdstuk over hoe je dat als school kunt financieren en op welke manier je zo’n scholierenfilmfestival nog meer diepgang kunt geven.


Je kunt de brochure hier gratis downloaden! Liever een gedrukt exemplaar thuis of op school ontvangen? Stuur ons mailtje: info@filmhuboost.nl